مشخصات فنی
مشخصات فنی چسب پلی یورتان (چسب PU)
پلی یورتان یک نوع پلیمری است که برای اولین بار در سال 1937 در اروپا ظاهر شد. در واقع پلی اورتان یک ترموپلاستیک است. اکثر پلی اورتان ها پلیمرهای گرمازا هستند و در هنگام گرما ذوب نمی شوند، پلی اورتان های گرمانرم که از لحاظ ذوب ساخته شده نیز در دسترس هستند. پلیمرهای پلی اورتان با واکنش ایزوسیانات و پلیول تشکیل می شوند. مهمترين ويژگي اين پليمرها اين است که پس از واکنش، ساختار پايداری به وجود میآورند. هر دو ایزوسیانات و پلی اول ها شامل دو یا چند گروه کاربردی در هر مولکول، معمولا هستند. به طور کلی هر مادهای که هيدروژن فعال داشته باشد میتواند با استفاده از ترکيب در ايزوسيانات ها، پلی يورتان ها را توليد کند. پلی یورتان ها در موارد متعددی کاربرد دارند از جمله آن ها می توان به چسب پی یو اشاره کرد.
چسب پلی یورتان
چسب پلی اورتان، به طور خلاصه PU و یا گاهی اوقات PUR نامیده می شود. این ماده، ترکیبی تک جزئی با یک ترکیب ثابت نیست، در واقع پلیمری متشکل از واحدهای زنجیره آلی متصل به اورتان و یا کاربامات ها می باشد. چسب پلی اورتان از پلیمرهای اوره با مواد شیمیایی مبتنی بر گروه ایزوسیانات ساخته شده است و به عنوان چسب های الاستیک شناخته می شوند، زیرا کشش فوق العاده ای دارند و سفت و سخت اند و همچنین مقاومت بالایی دارند. این چسب ها سخت هستند یعنی در برابر حرارت بسیار مقاومند و نرم نمی شوند. چسب های پلی اورتان مانند کلاسیک های شیمیایی آن ها، چسب های ساختاری هستند و می توانند برای ایجاد پیوندهای بسیار قوی استفاده شوند. آن ها برای ما جالب هستند، زیرا آن ها در پیوند با مواد مختلف بسیار متنوع همراه با پیوند طولانی مدت و قوی هستند. این کار آن ها را برای بسیاری از برنامه های کاربردی مختلف، از نجاری، سرگرمی گرفته تا ساخت ماشین و ساخت خانه، بسیار مفید می سازد.
چسب های پایه پلی اورتان در حالت کلی می توانند به هر دو صورت زیر وجود داشته باشند:
- جامد و نسبتا انعطاف ناپذیر
- الاستیک و انعطاف پذیر
مزایای چسب پلی اورتان
آزمایشات نشان داده اند که چسب های پلی اورتان در شرایط خاصی از چسب های PVA (چسب سفید و زرد) قوی تر هستند. چسب های پلی یورتان جزء چسب های سخت هستند. این چسب ها برای تمام مواد نرمال و متخلخل و غیر متخلخل مانند چوب، فلزات، رطوبت، اپوکسی اصلاح شده، چرم، کاشی و شیشه، بسیاری از پلاستیک، بتن و آجر و غیره کاربرد دارند. اما در پلی پروپیلن، پلی اتیلن و یا در موادی مانند تفلون یا سیلیکون کارایی ندارد. هیچ یک از آن ها مانند سطح مومی و چرب نیست. چسب های پایه پلی یورتان می توانند جامدات و اجزای سخت و یا لاستیک مانند و انعطاف پذیر را تنظیم کنند. اکثر چسب های پلی اورتانی جامدتر و بدون خاصیت شکنندگی می باشند.
چسب های پلی اورتان به طور کلی مقاوم در برابر انواع آب و هوا هستند، بنابراین برای پروژه های موجود در فضای باز نیز قابل استفاده هستند. بسته به انواع خاصی از چسب های پلی اورتان، ممکن است به شدت حرارت یا مواد و واکنش های شیمیایی مقاوم باشند، و به همین علت می توانند در بسیاری از شرایط که چسب های دیگر قابل استفاده نیستند، کاربرد داشته باشند.
بهترین و مهم ترین مزیت چسب پلی اورتان که آن را از سایر چسب ها متمایز کرده است، خاصیت ضد آب بودن َآن است. مزیت عمده ای که نسبت به بسیاری از چسب ها دارد، توانایی تنظیم رطوبت بالا است. چسب پلی اورتان، ضد آب می باشد. برای استفاده در نقاطی که مستقیم با آب در ارتباط است، این چسب توصیه نمی شود، مگر اینکه توسط رنگ یا حفاظت دیگر محافظت شود.
استفاده از آن نیازی به مخلوط کردن و اندازه گیری ندارد و می توان آن را مستقیم از ظرف نگه داری استفاده کرد و همچنین فرآیند تولید آن ها ساده و ارزان است.
چسب پلی یورتان در بسته بندی متفاوت با ویسکوزته متفاوت موجود است و به عنوان یک چسب مایع گرم شناخته می شود. و همچنین در محدوده ی وسیعی از دما تنظیم می شود. ویسکوزیته آن بسیار پائین است، بنابراین به سرعت خشک می شود.
دارای مقاومت در برابر UV، انعطاف پذیر و بسیار مقاوم در برابر ضربه و با دوام هستند و دارای استحکام کششی بالاست.
چسب پلی اورتان حاوی حلال نیست و با توجه به نیازهای یک صنعت خاص به طور سفارشی تولید می شود. همچنین این چسب به نسبت سایر چسب ها، ترکیبات آلی فرار کمتری را تولید می کند.
از دیگر مزایای آنه می توان به استفاده از چسب پلی اورتان به عنوان یک چسب داغ مذاب در دسترس که قطعات را بدون نیاز به تکمیل فرآیند بستن به هم متصل نگه می دارد، اشاره کرد.
این چسب به راحتی پس از اعمال شدن روی سطح مورد نظر خشک می شود.
انواع چسب های پلی اورتان
به سه دسته توزیع می شوند:
- چسب صنعتی سبک
- چسب سنگین که به مراتب قوی تر هست اما دیرتر خشک می شود.
- چسب ژل های پلی اورتانی
کاربرد چسب پلی اورتان
- قایقرانی
- لمینیت ها
- کاشی کاری
- کفپوش
- تولید خودرو
- ساخت کشتی های LNG
- چسباندن بسترهایی از جنس مختلف شیشه، پلاستیک، چوب و بتن
- تولید حمل و نقل (اتوبوس، راه آهن، کامیون، تریلر)
- جایگزینی در اتصالات مکانیکی
- توانایی خوب برای رنگی شدن
- به عنوان ماده سیلر یا گلدوزی در صنایع الکترونیک
- استفاده در مواد چربی
- به عنوان عایق الکتریکی
- در تولید کفش و صنعت چرم سازی
چسب پی یو 4030
چسب پی یو 4030 که گاها در بازار با نام های چسب کفش و یا چسب چرم نیز شناخته می شود، برای صنایع مختلف به ویژه کفاشی تهیه شده است و توانایی چسباندن انواع پلاستیک (ABS, PU, EVA, PVC, …) و لاستیک (NBR, NR, SBR, …) و چرم های مصنوعی و طبیعی و فلزات را می باشد. قدرت چسبندگی این چسب پی یو فوق العاده بوده و اغلب برای چسباندن زیره ی کفش به کار می رود.
چسب پی یو 313
چسب پی یو 313 برای صنایع مختلف به ویژه کفاشی تهیه شده است که قابلیت چسباندن انواع پلاستیک، لاستیک، چرم های مصنوعی، چرم های طبیعی و فلزات مختلف را دارا می باشد. این چسب در صنایع كفش و چرم كاربرد دارد. از چسب پی یو 313 در صنعت کفاشی برای چسباندن زیره كفش از که جنس PVC و پلی یورتان (PU) است، به انواع چرم طبیعی و مصنوعی استفاده می کنند.
لیست قیمت چسب پلی اورتان
با عرض پوزش کلیه قیمت ها در حال بروزرسانی می باشد، لطفا جهت اطلاع از قیمت روز چسب پلی اورتان و خرید اینترنتی با واحد فروش تماس حاصل نمایید.
ردیف | شرح | قیمت به تومان |
1 | قیمت چسب پی یو 4030 (V-APU-4030) | تماس بگیرید |
2 | قیمت چسب پی یو 4030 (V-APU-313) | تماس بگیرید |
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.