مشخصات فنی
عیب یابی و تعمیر پمپ پریستالتیک
در تعمیرات پمپ پریستالتیک و حالت کلی می توان به این نکته اشاره کرد که پمپ پریستالتیک معمولا برای پمپاژ سیالات تمیز و استریل و یا سیالات خورنده استفاده می شود. چرا که با توجه به ساختار این پمپ، ورود آلودگی و مواد آسیب زننده وجود ندارد.
در فرآیند تعمیرات پمپ پریستالتیک، ضروری است که سرعت چرخش روتور، دقت اندازه گیری، محدوده جریان، تعداد کانال، انواع هد و تیوب (شیلنگ) قابل استفاده، پارامتر های قابل کنترل و نوع کنترل این تجهیز صنعتی مورد مطالعه قرار گیرد.
در فرآیند تعمیرات پمپ پریستالتیک موضوعاتی که می توان مورد بررسی قرار داد عبارتند از:
- تعمیرات و نگهداری آسان
- فاقد قطعات سیل و آب بندی
پس بنابراین با توجه به خصوصیات گفته شده می توان این انتظار را داشت که به طبع آن هزینه های تعمیرات پمپ پریستالتیک کاهش پیدا کند.
مطابقت شیمیایی با ساختار شلنگ در پمپ پریستالتیک
در فرآیند تعمیرات پمپ پریستالتیک، همانطور که اشاره شد سیال پمپ شونده فقط با جداره داخلی تیوب در تماس است. پس بنابراین در اینگونه پمپ هیچگونه شیر آلات، اورینگ، آب بندو یا پکینگ وجود ندارد. پس بدین ترتیب در مقوله تعمیرات پمپ پریستالتیک نگرانی از بابت خرابی اینگونه تجهیزات وجود ندارد. تنها نگرانی موجود در خصوص سازگاری و مطابقت شیمیایی مواد به کار رفته در ساختار قطعه الاستومر (لوله انعطاف پذیر) با سیال پمپ شونده می باشد.
پس بنابراین تیوب باید از مواد مناسب و مرغوب تهیه شده تا بعد از میلیون ها سیکل فشاری در پمپ، سطح مقطع دایره ای و خاصیت ارتجاعی خود را حفظ کند تا به طبع آن هزینه های تعمیرات پمپ پریستالتیک کاهش پیدا کند.
یکی از راهکار های مناسب در تعمیرات پمپ پریستالتیک به جهت حفاظت فیزیکی و خاصیت ارتجاعی شیلنگ را می توان روش لاینر کردن مد نظر قرار داد. به این صورت که جداره داخلی تیوب را با یک لایه نازک از مواد مقاوم به شکست و خوردگی مانند: پلی الفین و PTFE پوشانده می شود. این لایه نازک، سطح تیوب را از تماس مستقیم با سیال پمپ شونده محافظت می کند. تنها ایراد کلی که می توان به این نوع از مواد ربط داد عدم خاصیت الاسترومیک و ارتجاعی آن هاست. پس بنابراین نمی توان تمام سطح لوله انعطاف پذیر را با این مواد پوشاند.
شلنگ سیلیکونی مقاوم در برابر مواد خورنده
بدین ترتیب در لاینر کردن سطح داخلی الاستومر باید این نکته را مدنظر قرار داد که، ممکن است لاینر در اثر تنش های خستگی ترک مویی برداشته و خوردگی در آن ناحیه گسترش پیدا کند. لایه لایه شدن لاینر در اثر تنش های فشاری تکراری یکی از متداول ترین اتفاق در تیوب های لاینر شده است.
در تیوب های فلورو الاستومر، ساختار اصلی تیوب مقاومت شیمیایی دارد. پرفلورور الاستومر بیشترین مقاومت شیمیایی را نسبت به سایر الاستومر ها دارد. در حال حاضر تیوب های لاینر شده و فلورو الاستومر ها هزینه اولیه بالایی دارند. مصرف کننده بایستی انتخاب صحیحی بین طول عمر وهزینه اولیه پمپ داشته باشد و با توجه به هزینه های تعمیرات پمپ پریستالتیک گاهی اوقات مجبور می باشد از نوع دیگری از پمپ ها استفاده کند.
فشردگی و انسداد
کمترین مقدار فاصله بین غلطک و جداره داخلی هوزینگ پمپ تعیین کننده ماکزیمم فشردگی وارد شده به تیوب می باشد.مقدار فشردگی بر عملکرد پمپ و طول عمر آن تاثیر بسزایی دارد.فشردگی زیاد سبب کاهش طول عمر قطعه تیوب می شود و به طبع آن هزینه های تعمیرات پمپ پریستالتیک را افزایش می دهد.پس بنابراین مقدار فشردگی یک پارامتر مهم در رابطه با تعمیرات پمپ پریستالتیک می باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.