چمن زن تراکتوری
چمن زن تراکتوری چیست؟
چمن زن تراکتوری یا چمن زن نفربر نسل پیشرفته چمن زن های دستی می باشد که برای حجم وسیع چمن، نظیر زمین های فوتبال، گلف، پارک ها و غیره استفاده می شود.
مشخصات فنی چمن زن تراکتوری (نفربر)
چمن زن های تراکتوری برای استفاده در مناطق وسیع و کاهش خستگی ناشی از چمن زن های دستی کالسکه ای به کار می روند. چمن زن تراکتوری برای برش چمن های زمین در مناطقی مانند ورزشگاه ها، زمین های گلف و فوتبال، پارک ها و غیره استفاده می شود. موتور چمن زن نفر بر، یک موتور قوی بنزینی با توان حداقل 10 اسب بخار است که علاوه بر حرکت تیغه ها قادر است توان لازم برای حرکت خود دستگاه را فراهم کند.
برای زمین های بیش از 2000 متر مربع از چمن زن سوار شونده استفاده می شود. چمن زن تراکتوری یا چمن زن نفر بر یا چمن زن سواری یکی از انواع ماشین های چمن زنی می باشد که به جای هُل دادن توسط دست، فرد بر روی آن سوار شده و آن را حرکت می دهد. کمی بزرگتر از چمن زن های معمولی هست و یک موتور محرک مانند یک ماشین کوچک آن را به حرکت در می آورد. در کمترین زمان ممکن حجم وسیعی از چمن ها را برایتان برش می دهد.
انواع چمن زن تراکتوری
در زیر به شرح انواع چمن زن تراکتوری می پردازیم:
ماشین های چمن زنی دارای فرمان
با توجه به دارا بودن فرمان در این نوع چمن زن تراکتوری می توان از آن در زمین چمن با وسعت ¾ الی 3 جریب استفاده نمود، این مدل توانایی جمع آوری برگ ها، هوادهی مطلوب گیاه، پخش بذر و همچنین در مواردی قادر به جمع آوری برف نیز می باشد. در این نمونه از چمن زن تراکتوری از موتور هایی با قدرت بیشتر نسبت به سایر مدل ها استفاده شده است. نکته جالب توجه در ارتباط با این نوع از چمن زن ها سرعت آن ها است که در حدود 8.5 کیلومتر بر ساعت می باشد.
چمن زن سواری با چرخش صفر درجه (Zero-turn)
این نوع چمن زن فاقد فرمان است اما از مزایای آن می توان به توانایی چرخش در زوایای بیشتر نسبت به نوع فرمان دار اشاره نمود که سبب کوتاهی چمن در مناطق مختلف زمین می شود. البته این ویژگی موثر از دو چرخ کوچک بکار رفته در قسمت جلوی دستگاه چمن زن می باشد.
کنترل این نوع چمن زن سواری توسط دو اهرم انجام می شود. شایان به ذکر است که این مدل نسبت به مدل فرمان دار از سرعت کمتری در موتور های تک سیلندر برخوردار بوده اما همانطور که اشاره شد توانایی کوتاهی چمن حتی در نواحی سخت همچون نواحی اطراف گل ها را دارا می باشد.
نکات مهم جهت انتخاب چمن زن Zero-turn
- به مساحت تعیین شده توسط شرکت سازنده توجه فرمایید.
- هر مقدار عرض برش برای این نوع چمن زن بالاتر باشد، سرعت عملکرد آن نیز بیشتر خواهد بود.
- موتور چمن زن Zero-turn یک موتور تک سیاندر می باشد که مزیت آن مقرون به صرفه بودن است.
- توصیه می شود در صورتی که زمین چمن مورد نظر دارای پستی یا بلندی است از موتور های V-Twin استفاده شود.
- شعاع چرخش نیز در این نوع از ماشین های چمن زنی از موارد مهم به شمار می رود زیرا میزان عملکرد آن را در وسعت های مختلف نشان می دهد.
- دارا بودن ویژگی چمن زنی معکوس سبب می شود که این نوع از چمن زن های سواری قدرت مانور بالاتری داشته باشند.
- تراکتور چمن زنی اهرمی با توجه به آناتومی بدن کاربر در قالب صندلی های مختلف تولید می شوند.
- این مدل از چمن زن های سواری مقرون به صرفه تر می باشند.
- سرعت در این نوع از چمن زن ها بسته به نوع موتور حداکثر 11 کیلومتر بر ساعت می باشد.
جمع آوری چمن در چمن زن های سواری
اگر دستگاه چمن زنی خروج از بغل باشد، چمن های چیده شده بر روی زمین ریخته می شود اما برخی دیگر از مدل ها، چمن ها را به کیسه های مخصوصی که باید جداگانه تهیه شوند، انتقال می دهند. این ویژگی علاوه بر این که سبب پاکیزه تر به نظر رسیدن زمین چمن می شود، دانه های علف های هرز را نیز به نقاط دیگر انتقال نمی دهد. شایان به ذکر است که اگر قصد جمع آوری برگ های خشک را دارید دستگاه چمن زنی را تهیه نمایید که قابلیت اتصال به کیسه را داشته باشد.
البته در برخی از مدل های تولید شده توسط برند های مختلف قابلیت مالش کیسه چمن های زده شده و تبدیل آن ها به مالچ و در نهایت اضافه نمودن دوباره آن به خاک قرار داده شده است.
اجزای مختلف چمن زن تراکتوری
موتور چمن زن تراکتوری، یک موتور بنزینی تک سیلندر چهار زمانه و محور عمودی است. روشن شدن موتور توسط استارت صورت می گیرد. استارت آن با یک باتری حدود 12 ولت کار می کند و شارژ باتری نیز توسط جرقه مغناطیسی صورت می پذیرد. چرخ تسمه یا فولی های موجود در زیر موتور که تعدادشان 2 عدد است، وظیفه حرکت دستگاه و حرکت تیغه ها را به عهده دارد. اهرم ترمز و کلاچ و ترمز دستی در چمن زن تراکتوری همه یک پدال هستند که با فشردن اولیه بصورت کلاچ عمل کرده و با فشار دوم به صورت ترمز عمل می کند. در تصویر زیر اجزای کلی چمن زن تراکتوری به تشریح آورده شده است:
- صندلی (Seat)
- سوییچ صندلی (Seat switch)
- باتری (Battery)
- مخزن گاز (Gas Tank)
- کلید و سوییچ استارت جرقه زنی (Key & Ignition Switch)
- سوییچ (PTO Switch)
- درپوش باک گاز (Gas Cap)
- اهرم گاز (Throttle Control)
- اتصال دریچه گاز (Throttle Linkage)
- محور انتقال (Transmission)
- تسمه محرک ماشین (Machine Drive Belt)
- تسمه تیغه (Blade Drive Belt)
- تسمه محرک تیغه (Deck drive Belt)
- توپی نگهدارنده تیغه (Spindle)
- مونتاژ بخش برش (Deck Assembly)
- فولی کلاچ برقی (PTO Electric PTO Clutch)
- دریچه پرتاب چمن (Grass Chute)
- چرخ بخش برش (Deck Wheel)
- لاستیک چرخ عقب (Rear Tire)
- چرخ عقب (Rear Wheel)
- تیغه ها (Blades)
- ولو سوپاپ (Valve Stem)
- چرخ جلو (Front Wheel)
- لاستیک چرخ جلو (Front Tire)
- ترمز و کلاچ (Brake Lever)
- چرخ دنده (Worm Gear)
- محور فرمان (Steering Column)
- فرمان (Steering Wheel)
- موتور (Engine Assembly)
- ضامن کاپوت (Hood Latch)
- کاپوت یا پوشش موتور (Hood)
- چراغ جلو (Headlight Assembly)
- گریل چراغ جلو (Grille)
اهرم های چمن زن تراکتوری در دسترس راننده
- فرمان: که وظیفه هدایت دستگاه را به عهده دارد.
- پدال ترمز: پدال کلاچ، ترمز و ترمز دستی همگی بصورت یک پدال در چمن زن تراکتوری تعبیه شده اند.
- اهرم تنظیم تیغه ها: برای تنظیم ارتفاع تیغه ها با زمین به منظور رسیدن به ارتفاع برش مطلوب
- دنده ها: معمولاً 3 الی 4 دنده رو به جلو و یک دنده عقب دارد.
- سوییچ: برای روشن کردن دستگاه
- کلید روشن کردن چراغ ها: برای کار با دستگاه در شب
- اهرم راه اندازی تیغه ها: بعد از روشن شدن دستگاه و تنظیم فاصله تیغه ها با زمین توسط این اهرم، تیغه ها به حرکت در می آیند.
- نمایشگر پر شدن سبد چمن: در برخی از چمن زن ها به صورت بوق بوده و در برخی دیگر به صورت چراغ هشدار است.
- اهرم تخلیه سبد چمن زن: با نمایش چراغ هشدار پر شدن سبد یا صدای بوق، کاربر بدون پیاده شدن از دستگاه توسط این اهرم به راحتی سبد را تخلیه کند. حجم سبد چمن زن تراکتوری بین 150 تا 300 لیتر است.
مشخصات موتور در چمن زن سواری
با توجه به اهمیت موتور در چمن زن سواری به این نکته توجه فرمایید که اکثر موتور های به کار رفته در این نوع از چمن زن ها این امکان را می دهند که بدون توقف و توسط کلاج، پستی و بلندی ها طی شوند. شایان به ذکر است در موتور های چمن زن سواری از دو نوع گیربکس با توجه به نوع چمن زن استفاده می شود که شامل گیربکس اتوماتیک و هیدرو استاتیک می باشد. تفاوت این دو مدل در نحوه انتقال نیرو است، بدین صورت که در اتوماتیک از تسمه و در استاتیک از مایع جهت انتقال نیرو استفاده می شود. در موتور های استاتیک نسبت به اتوماتیک حرکت نرم تر بوده همچنین نگهداری و تعمیر کمتری را دستگاه نیاز دارد، به همین دلیل است که از طول عمر بالایی نیز برخوردار است. از مهم ترین ویژگی های موتور تراکتور چمن زنی که می بایست مد نظر قرار داده شود، موارد زیر را می توان نام برد:
- توان موتور که بر اساس اسب بخار بیان می شود عملا بیانگر میزان عملکرد دستگاه است، به عنوان مثال میزان توان در توانایی جابجایی چمن زن که با سانتیمتر مکعب بیان می شود نیز تاثیر گذار است .
- گشتاور موتور هر اندازه در این دستگاه بالاتر باشد، میزان برش تیغه بیشتر بوده و قادر خواهد بود چمن با ضخامت بالا را به آسانی کوتاه کند.
- شایان ذکر است علاوه بر موتور های تک سیلندر از موتور های V-twin که از قدرت بیش تری برخوردار می باشند در برخی از مدل هایی چمن زن تراکتوری استفاده می شود.
- برخی از مدل های چمن زن سواری دارای ویژگی کروز کنترل در موتور خود بوده که سبب می شود چمن زن با سرعت ثابت در یک امتداد به حرکت خود ادامه دهد.
نحوه روشن کردن چمن زن تراکتوری
قبل از روشن کردن دستگاه، زمین را از هر گونه نایلون، کاغذ، سنگ، پارچه، کلوخه و هر چیز دیگری که مانع عملکرد صحیح تیغه ها می شود، تمیز نمایید و سپس در دستگاه بنشینید. در برخی مدل ها ترمز در سمت چپ به صورت یک پدال قرار دارد و در مدل های دیگر به صورت اهرمی است که در کنار اپراتور قرار دارد. ترمز را بگیرید و در حالی که پدال ترمز را آزاد می کنید، ترمز دستی را بلند کنید. دنده را در حالت خلاص یا N قرار دهید. ساسات را باز کرده و استارت بزنید. به مدت 15 ثانیه استارت را نگهدارید تا موتور روشن شود. با استفاده از اهرم حرکت تیغه ها و بعد از روشن کردن موتور، تیغه ها در جهت عکس هم به حرکت در می آیند. مسیر حرکت چمن ها از وسط تیغه ها می باشد.
مسیر چمن های بریده شده، در چمن زن دو تیغه ای
راهنمای انتخاب دستگاه چمن زن تراکتوری
چمن زن های تراکتوری دارای ویژگی های یکسانی نیستند اما جدول زیر اطلاعات کلی در این زمینه جهت انتخاب مناسب در اختیار شما قرار می دهد.
وسعت منطقه (جریب) | عرض برش (اینچ) |
¾ الی 1 | 30 الی 42 |
1 الی 2 | 42 الی 52 |
2 الی 3 | 50 الی 54 |
3 الی 5 | 54 الی 62 |
5 جریب به بالا | 60 اینچ |
* البته علاوه بر اطلاعات فوق بهتر است موارد زیر را در هنگام انتخاب مد نظر قرار دهید:
- در صورت دارا بودن زمین ناهموار توصیه می شود که از چمن زن سواری دارای فرمان استفاده شود.
- در صورت وجود موانع بسیار از ماشین جمن زنی با چرخش شعاع صفر استفاده شود.
- همچنین استفاده از تراکتور چمن زنی با گیربکس اتوماتیک یا هیدرواستاتیک در مواقع ناهموار بودن زمین توصیه می شود.
سرویس و تعمیر دستگاه چمن زن تراکتوری
- سوخت کهنه دستگاه را تعویض کنید. حدود ¾ باک باید با بنزین پر شود. بنزینی که داخل باک ریخته می شود نباید بیش از یک ماه در داخل دستگاه بماند، در اینصورت باعث آسیب به قطعات داخلی دستگاه خواهد شد.
- میزان باد چرخ ها را در هر بار استفاده از چمن زن تراکتوری چک کنید. البته پیشنهاد می شود که از نوع برقی چمن زن های تراکتوری که نسل جدید چمن زن ها هستند استفاده شود که مشکلات مدل سوختی را ندارند.
- روغن دستگاه را به طور مداوم بررسی کرده و در صورت مشاهده روغن سیاه، آن را تعویض کنید. زمان تعویض روغن و بنزین مراقب باشید که روی تسمه نریزد. زیرا وجود روغن و بنزین روی تسمه ها عملکرد و عمر تسمه ها را کاهش می دهد.
- بعد از هر بار کار کردن با دستگاه، تیغه ها را با فرچه تمیز کرده و سالم بودن آن ها را بررسی کنید.
- تسمه ها را بررسی کرده و در صورت نیاز آن ها را تعویض کنید.
- سبد جمع آوری چمن را بعد از هر بار استفاده شسته و خشک نمایید.
کاربرد چمن زن تراکتوری
چمن زن تراکتوری با توجه به فصل مورد استفاده دارای کاربری های متفاوتی می باشد که شامل موارد زیر است:
- فصل بهار: از تراکتور چمن زنی در فصل بهار در زمینه های کود دهی، ایجاد مالچ و چمن زنی استفاده می شود.
- فصل تابستان: با توجه به کثرت استفاده از زمین های چمن جهت کوتاهی و هوادهی چمن استفاده می شود.
- فصل زمستان و پاییز: در این فصول جهت جمع آوری برگ های خشک و برف ها از چمن زن تراکتوری استفاده می شود.
لیست قیمت چمن زن تراکتوری
با عرض پوزش کلیه قیمت ها در حال بروز رسانی می باشد، لطفا جهت استعلام قیمت خرید با واحد فروش تماس حاصل نمایید
ردیف | شرح | قیمت به تومان |
1 | قیمت چمن زن تراکتوری | تماس بگیرید |
محصولات مرتبط
شمشاد زن STIHL
فروش شمشاد زن STIHL
شمشاد زن اشتیل در دو نوع برقی و بنزینی و در مدل های زیر ارائه می شود:
- شمشاد زن برقی اشتیل HSE 61
- حاشیه زن برقی اشتیل HSE 81
- شمشاد زن موتوری بنزینی STIHL دو طرفه HS 81 R
- شمشاد زن موتوری بنزینی STIHL دو طرفه HS 82 R
- حاشیه زن موتوری بنزینی STIHL دو طرفه HS 45
- شمشاد زن موتوری بنزینی اشتیل یک طرفه HS 86 R
شمشاد زن اشتیل آلمان برای کوتاه کردن علف های بلند و ساقه ی قوی، مورد استفاده قرار می گیرد. شمشاد زن دارای دو تیغه بوده که بر روی هم قرار گرفته و با حرکت متقاطعی که دارند، باعث قطع ساقه های قوی و علف ها می گردد. یک تیغه ثابت است که به بدنه دستگاه وصل است که ضخامت بالایی دارد. تیغه بعدی متحرک است که لبه نازک داشته و با حرکت ریلی و گیر کردن گیاه بین تیغه ها عمل برش مانند قیچی انجام می شود. شمشاد زن اشتیل دارای تیغه ی دو لبه با قدرت برش بالا است که در هر رفت و برگشت امکان برش شاخه های ضخیم تر با سرعت بالا را امکان پذیر می سازد. شرکت فن آوران آریا محور به عنوان تأمین کننده انواع شمشاد زن STIHL آماده ارائه خدمات و لیست قیمت به مشتریان می باشد.
چمن زن GGP
فروش چمن زن GGP ایتالیا
چمن زن جی جی پی در مدل های زیر قابل ارائه می باشد:
- چمن زن برقی GGP CS430
- چمن زن برقی GGP AL 142E
- علف زن برقی GGP BL 380
- چمن زن برقی GGP CS480
- چمن زن بنزینی GGP CSS534 WQS
- چمن زن بنزینی GGP NP534 TRH
- علف زن بنزینی GGP CSC 344 S-B
- چمن زن بنزینی GGP CSC 534-B
- چمن زن تراکتوری GGP PTX220HD
- چمن زن سوار شونده GGP Estate 6122 HW
- چمن زن تراکتوری GGP XE966HDB
- چمن زن تراکتوری GGP Mount Field SP 535
- چمن زن تراکتوری GGP XDC 140 HD
ریک یونجه
فروش ریک علوفه جمع کن (ردیف کن یونجه)
از دستگاه ریک برای جمع آوری یونجه چیده شده، ساقه های گندم، جو و برنج برجای مانده از برداشت با کمباین استفاده می شود. بدون استفاده از دستگاه ردیف کن جمع آوری یونجه های ریخته شده روی زمین کاری سخت و طاقت فرسا است. ریک فنری خورشیدی از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
- شاسی ریک خورشیدی
- خورشیدی های ریک که فنر ها یا پره ها بر روی آن بسته می شود.
از ویژگی های ریک دوار خوب جمع آوری سریع بدون برجای گذاشتن محصول و همچنین عدم شکستن فنر ها در فشار زیاد می باشد. پره های ریک از جنس میلگرد سخت است که ساقه ها و علف های چیده شده را به راحتی به شکل ردیفی در می آورد.
ریک کشاورزی در مدل های زیر ارائه می شود:
- ریک کشاورزی 40 پره تک فنر
- ریک خورشیدی 40 پره جفت فنر
- دستگاه ریک یونجه 50 پره
- ریک دوار یا ریک فنری 56 پره
- ریک کوپتری 330 (یعنی عرض سطح کار330 سانتی متر)
- ریک کوپتری 700 (یعنی عرض کار 700 سانتی متر)
شیکر گردو
فروش شیکر گردو (شیکر تنه، دستگاه گردو ریز)
شیکر درخت یا چوب بلند گردو تکانی در مدل های زیر ارائه می شود:
- دستگاه گردو تکان
- شیکر پشت تراکتوری
برداشت محصولاتی مثل گردو، بادام، پسته و آلبالو به روش های سنتی خطرات زیادی از جمله خطر سقوط از درخت و احتمال آسیب های نخاعی برای فرد دارد. علاوه بر آن برداشت دستی زمانبر بوده و هزینه های زیادی را به باغدار تحمیل می کند. شرکت شرکت توربو صنعت انواع دستگاه شیکر گردو و شیکر بادام دستی قابل حمل و شیکر پشت تراکتوری را به باغداران عرضه نموده است که حین برداشت بسیاری از مشکلات را مرتفع می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید چوب گردو تکانی در خصوص قیمت و نحوه خرید با کارشناسان فنی و فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.
سمپاش پشت تراکتوری
فروش سمپاش تراکتور
شرکت شرکت توربو صنعت به عنوان پیشرو در عرصه صنعت و کشاورزی، تولید کننده و وارد کننده انواع سمپاش های پشت تراکتوری، فرغونی، زنبه ای و سمپاش پشتی موتوری و انواع سمپاش دستی، آماده همکاری با کشاورزان و فروشندگان ماشین آلات کشاورزی است.
سم پاش های تراکتوری برای سمپاشی در اراضی وسیع مورد استفاده قرار می گیرد. سم پاش تراکتوری به دو دسته کلی سمپاش تراکتوری کشنده و سم پاش تراکتوری سوارشونده تقسیم می شوند. از سم پاش های کششی در مقیاس بزرگتر استفاده می شود و از سمپاش پشت تراکتوری سوار شونده در اراضی کوچکتر استفاده می کنند و فاقد چرخ و شاسی هستند. نحوه اتصال سمپاش کششی به تراکتور یک نقطه است اما اتصال سمپاش سوار شونده سه نقطه است. برای دریافت مشاوره، انتخاب سمپاش تراکتور مناسب و همچنین دریافت قیمت سمپاش تراکتور با کارشناسان فنی و فروش شرکت شرکت توربو صنعت تماس حاصل فرمایید.
انواع سمپاش تراکتوری شرکت توربو صنعت در ظرفیت های زیر قابل ارائه می باشد:
- سمپاش پشت تراکتوری 200 لیتری
- سمپاش پشت تراکتوری 400 لیتری
- سمپاش پشت تراکتوری 600 لیتری
- سمپاش پشت تراکتوری 800 لیتری
- سمپاش پشت تراکتوری 1000 لیتری
- سمپاش پشت تراکتوری 2000 لیتری
دروگر
فروش دروگر
دروگر جهت دروی محصول در زمین های مسطح و شیب داری به کار می رود که تراکتور در آن ها به سختی حرکت می کند. دروگر ها می توانند با اعمال نیروی برشی یا ضربه ای اقدام به دروی محصولات کشاورزی نمایند. برخی از دروگر ها دارای بافه بند بوده و این امکان را به کشاورز می دهند که بافه ها را بسته بندی و جمع آوری کند. دروگرها برای درو گندم، چمن، یونجه، برنج و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این ماشین باعث افزایش سرعت و راندمان، اتلاف انرژی و وقت شده و برای کشاورزان مقرون به صرفه است. دروگر یا ماشین درو در مدل های زیر توسط هایپر صنعت فامکو ارائه می شود:
- دروگر شانه ای
- دروگر دوار
- دروگر خود گردان
تیلر کولتیواتور
فروش تیلر کولتیواتور
تیلر کولتیواتور از ابزار آلات مهم برای خاک ورزی در کشاورزی و باغداری بوده، که می توانید با استفاده از ادوات الحاقی کاربری آن را تغییر داد. از ویژگی های مهم این دستگاه می توان به وزن و قیمت مناسب، کاربری آسان اشاره کرد. از این دستگاه می توانید در کاربرد های مختلفی مانند شخم زدن، برف روبی، سمپاشی و غیره استفاده نماید. برای انتخاب یک تیلر کلتیواتور باید به مساحت زمین و قدرت موتور دستگاه توجه ویژه ای داشته باشید. کلتیواتور ها دارای حداقل توان 5 الی 10 اسب بخار هستند و در انواع زیر توسط هایپرصنعت فامکو به مشتریان ارائه می گردد:
- کولتیواتور دستی
- تیلر کولتیواتور بنزینی
- تیلر کولتیواتور دیزلی
تیلر
تیلر کشاورزی چیست؟
تیلر نوعی تراکتور در ابعادی کوچکتر می باشد که تقریباً تمام قابلیت های تراکتور را در مقیاسی کوچک تر دارد و عملیات کاشت، داشت، برداشت را انجام می دهد و در صنعت باغداری و کشاورزی استفاده می گردد. از ویژگی های بارز تیلر کشاورزی و مزرعه می توان به قیمت مناسب، سرعت بالا، جابجایی راحت، تعمیر و نگهداری آسان، امکان نصب ادوات مختلف اشاره کرد. صدا و لرزش پایین تیلر باعث فشار کم در اپراتور می گردد. تیلرها دارای برندهای متنوعی بوده و در شرکت توربو صنعت طبق لیست زیر به شما عزیزان قابل ارائه می باشد:
- انواع تیلر کشاورزی بنزینی و دیزلی (گازوئیلی)
- تیلر کشاورزی BCS
- تیلر کشاورزی Hyundai
- تیلر کشاورزی Kubota
- تیلر کشاورزی Mitsubishi
- تیلر کشاورزی Yanmar
- تیلر کشاورزی Kama
- تیلر کشاورزی Weima
- تیلر کشاورزی Mitsuku
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.