مشخصات فنی
عیب یابی و تعمیرات یونیت یا پاور پک هیدرولیک
یونیت یا پاورپک هیدرولیک گزینه مناسبی برای هر کاربردی، که نیاز به نیروی قوی و جهت دار باشد و به طور مکرر مورد استفاده قرار گیرد، است. یونیت یا پاورپک هیدرولیک یک سیستم مستقل است که به طور کلی دارای مخزن سیال، پمپ و موتور است. این دستگاه فشار و هیدرولیک لازم را برای حرکت موتور ها، سیلندر ها و سایر قسمت های واحد را تامین می کند. سیستم هیدرولیک از سیال برای انتقال انرژی از نقطه ای به نقطه دیگر استفاده می کند، که می تواند نیرو با حرکت خطی یا چرخشی ایجاد کند.
علل شایع خرابی یونیت یا پاور پک هیدرولیک
از علایم خرابی یک سیستم هیدرولیک عملکردهای آهسته یا نامنظم، صداهای غیر طبیعی، درجه حرارت بالا و سطح فشار پایین سیال می باشد. شایع ترین دلایل خرابی سیستم های هیدرولیک به شرح زیر است.
1- آلودگی سیال و کاویتاسیون
اغلب آلودگی سیال و کاویتاسیون از عوامل اصلی خرابی هیدرولیک است. مهر و موم های نشتی، پمپ های آسیب دیده و درجه حرارت بالا اغلب از نشانه های این نوع خرابی می باشند.
هوادهی منجر به ایجاد حباب در سیال می شود که برای دستگاه بسیار مضر است و می تواند در مدت زمان کوتاه، آسیب زیادی به دستگاه وارد کند چرا که پمپ را فرسوده ، اجزای مربوط به آن سیال هیدرولیک را آلوده می کند و در ادامه منجر به گرم شدن بیش از حد دستگاه می شوند.
آلودگی سیال نیز یک مشکل رایج در سیستم های هیدرولیک است که اغلب در اثر نشت یا تراکم سیستم به دلیل تغییرات دما ایجاد می شود و باعث می شود سیال به مرور زمان با اکسیداسیون و یخ زدگی به اجزا آسیب رساند.
2- مشکلات دما
سیستم های هیدرولیکی که با دمای بیش از حد گرم یا خیلی سرد کار می کنند، ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلات جدی شوند. برخی از این چالش ها شامل موارد زیر است:
- گرمای بیش از حد باعث نازک شدن سیال هیدرولیک می شود، که از روانکاری جلوگیری می کند و احتمال نشت سیال را بیشتر می کند.
- گرمای شدید همچنین می تواند مایع هیدرولیک را اکسیده و ضخیم کند. این امر منجر به تجمع سیال در واحد شده، جریان سیال را کاهش می دهد و از اتلاف گرما جلوگیری می کند.
- دما های پایین ویسکوزیته سیال هیدرولیکی را افزایش می دهد که دسترسی به پمپ و روانکاری دستگاه را دشوار می کند.
3- سطوح و کیفیت سیال
کیفیت و کمیت سیال می تواند بر عملکرد واحد تأثیر بگذارد. همیشه از نوع صحیح و مقدار مایع هیدرولیک که برای واحد مشخص شده است، استفاده کنید.
4- خطای انسانی
خطای انسانی عامل بسیاری از مشکلات سیستم های هیدرولیک است. برخی از رایج ترین اشتباهات انسانی شامل موارد زیر است.
- نصب نادرست هر جز در سیستم هیدرولیک می تواند منجر به خطا های شدید شود. چرخش شفت پمپ در جهت اشتباه روی ایجاد فشار تأثیر منفی می گذارد و ممکن است منجر به نشت شود.
- اجزای نادرست و ناسازگار ممکن است توسط یک تکنسین بی تجربه نصب شوند که منجر به خرابی عملکرد می شود.
- استفاده از سیستم های خارج از پارامتر های عملیاتی آ نها یا عدم انجام تعمیر و نگهداری معمول از دلایل اصلی آسیب به سیستم هیدرولیک است.
عیب یابی یونیت یا پاورپک هیدرولیک
چند نکته برای عیب یابی که لازم است به آن توجه شود:
- بررسی کنید که سیم کشی موتور درست باشد و به درستی روشن و خاموش شود.
- با جدا کردن مجموعه پمپ، پمپ را بررسی کنید و تمام قطعات را ارزیابی کنید تا از عملکرد صحیح آن و نصب صحیح اطمینان حاصل کنید. شایع ترین مناطق مشکل دار شامل محور پمپ، کوپلینگ و فیلتر است.
- سطح، رنگ و ویسکوزیته مایع هیدرولیک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشخصات آن مطابقت دارد و آلوده نیست. اگر شک دارید، مایع هیدرولیک را تخلیه و تعویض کنید.
- اتصالات را از نظر خرابی و خطوط نشت احتمالی بررسی کرده و اتصالات را محکم کنید.
تعمیر یونیت یا پاور پک هیدرولیک
یونیت یا پاورپک هیدرولیک دارای پمپ های زیادی برای عملکرد های مختلف است و خرابی پمپ منجر به خرابی واحد می شود. در اکثر واحد هایی که در برنامه های حیاتی استفاده می شوند، یک یا چند پمپ پشتیبان وجود دارد تا خرابی پمپ منجر به خرابی واحد نشود.
در هنگام تعمیر یونیت یا پاورپک هیدرولیک نکات زیر را در نظر بگیرید:
- اگر پمپ، سیال را به درستی وارد نمی کند، ممکن است جهت چرخش پمپ اشتباه باشد. پمپ را متوقف کنید و چرخش پمپ را مطابق شکل فلش روی بدنه پمپ بررسی کنید. همچنین پروانه ممکن است شکسته یا آسیب دیده باشد. پمپ را از محل نصب خارج کرده، بررسی کنید و در صورت لزوم آن را تعمیر نمایید.
- ممکن است لوله ورودی مسدود شده یا ویسکوزیته سیال بسیار بالا باشد. مایع هیدرولیک را با ویسکوزیته مناسب جایگزین کنید. سپس فیلتر را بررسی و تمیز کنید. در صورت لزوم فیلتر راتعویض نمایید.
- میزان نشت هوا را از طریق ورودی بررسی کنید. در مرحله بعد اتصالات ورودی را بررسی و محکم کنید.
- اگر پمپ عملکرد صحیح ندارد، به دنبال اتصال شل در خط خروجی باشید و هوا را از خط خارج کنید تا مایع هیدرولیک خارج شود.
- بررسی کنید که آیا سطح سیال مناسب است و آن را تا سطح مناسب پر کنید.
- اگر فشار سیستم هیدرولیک بسیار کم باشد، شیر کنترل فشار را بررسی کرده و در صورت لزوم آن را تنظیم یا تعویض نمایید.
- قطعات پمپ آسیب دیده ممکن است منجر به نشت داخلی زیاد شود. پمپ را تعمیر یا تعویض کنید.
- اگر پمپ صداهای غیر طبیعی ایجاد می کند ، بررسی کنید که آیا فیلترهای ورودی یا لوله مسدود شده است یا خیر. فیلتر را تمیز یا تعویض کنید. بررسی کنید که آیا پمپ دارای یاتاقان معیوب است ، و در صورت وجود آن را تعویض کنید.
- نشت هوا را در اتصالات لوله ورودی پمپ یا مهر و موم شافت آن بررسی کنید. اتصالات را محکم کرده و هرگونه مهر و موم که نشت می کند را جایگزین کنید.
- اطمینان حاصل کنید که موتور با سرعت مناسب کار می کند. اتصال را برای تراز بودن آن با پمپ بررسی کنید و سپس در مرحله بعد بوش ها و مهر و موم های آن را بررسی نمایید. در صورت لزوم اقدام به تعویض آن کنید.
- اگر پمپ داغ کار می کند، فشار زیاد روی بلبرینگ پمپ وارد می شود. شفت پمپ نباید از محور شفت موتور خارج باشد.
- اگر دمای سیال بیش از حد بالا باشد. دستگاه باید بلافاصله خاموش شود و بررسی کنید که آیا پمپ بیش از حد داغ است.
پس از اتمام بررسی ها و تعمیرات اساسی، سیستم را روشن کرده و از نظر نوسانات فشار، دما و همچنین صدا های غیرطبیعی کنترل کنید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.